Om bekymringer

Jeg har en god ven, som kæmper med bekymringer. De komme til at fylde i tankerne, så det bliver svært at finde ro og håb for fremtiden. Det er så let at sige at vi ikke skal bekymre os, og det ville også være skønt om man vil tankens kraft alene kunne lægge bekymringerne bag sig. Sådan er det bare ikke altid.

Et værn mod bekymring er omsorg; at en, som har magt over tingene og holder af mig og forstår hvad det handler om passer på mig. Sådan er Gud. Det beskrives om og om igen i Biblen, og jeg fandt et vers med netop det budskab i Salme 91, vers 4:

Han dækker dig med sine fjer, du er tryg under hans vinger.

Det kom der denne tegning ud af. Jeg har altid være fascineret af den omsorg, som pingvinhanner udviser over for deres æg og unger. De står bare der på isen og passer på dem. Intet kan få dem fra den opgave, ikke engang deres egen sult. De er klar til at ofre sig selv for ungen, og først når den kan tåle kulden, slipper de den. Netop sådan er Guds omsorg for mig. Han holder mig i tryghed ind til jeg kan tåle verden. Først når jeg er vokset til, slipper han mig løs. Flere gange i livet, og på forskellige områder i mit liv, har jeg brug for at ligge der under de varme fjer og være omsluttet af Hans omsorg for mig. Den oplevelse ønsker jeg for dig, som slås med bekymringer.