Anden påskedag d. 13. april 2020:

Anden påskedag d. 13. april:
Joh. 20,19-30
Han er der stadig … møder med Jesus i frygt og tvivl
Så er vi nået til sidste tekst i læseplanen på 2. påskedag. Her har vi taget fat på et af de møder der er mellem Jesus og disciplene efter opstandelsen.
Selvom det er glædeligt, Jesus er ikke i død, han er opstanden, så lever disciplene i frygt for at blive taget til fange. Og det er i sådan en stund, hvor de gemmer sig at de får besøg af Jesus. Men en af de nærmeste Thomas – er der ikke. I bibeloversættelserne bruges der som regel mellemrubrikker, der ikke er en del af oversættelsen, men er sat ind af hensyn til overskueligheden. I dem kaldes Thomas som regel vantro.
Da Thomas hører fra de andre at Jesus har vist sig for dem, så tror han dem ikke. Det er han også ærlig at sige til dem. Så man kan også vælge at kalde Thomas for den ærlige.
Otte dage efter – selvom Thomas ikke tror på at de har set Jesus – så er Thomas stadig sammen med de andre. Og nu viser Jesus sig for dem igen. Her får Thomas lov at komme helt tæt på. Sådan rører
-ved-sårene-tæt-på.
Det minder mig om en salme, som vi har i salmebogen i den kirkelige sammenhæng, som jeg har min rødder i. Der lyder omkvædet: Den kan ej forklares, det kan kun erfares. Vi har brug for at gøre vores egne erfaringer med Jesus – have vores egne møder med ham. Hvad er dine erfaringer med Jesus? Har du haft møder med ham – og hvordan har de møder været her i påskeugen?
Tak til jer, der har fulgt med, læst, fordybet sig – og måske endda tegnet.
Vi håber, at denne uge har givet dig lyst til at fortsætte med at læse i Biblene, fordybe dig og måske give tankerne udtryk i form af bibelstreger.

 

 Idéer til illustrationer
Hele planen og guide kan du finde på: bibelsterger.dk/p20
Anmod om at komme med i FB-gruppen og se hvad andre deler og del dine bibelstreger, spørgsmål og erfaringer med os andre: https://www.facebook.com/groups/433060830459836/

Han er her stadig – møder med Jesus i frygt og tvivl – Anden påskedag d. 13. april 2020

Anden påskedag d. 13. april:Joh. 20,19-30Han er her stadig … møder med Jesus i frygt og tvivlSå er vi nået til sidste tekst i læseplanen på 2. påskedag. Her har vi taget fat på et af de møder der er mellem Jesus og disciplene efter opstandelsen.Selvom det er glædeligt, Jesus er ikke i død, han er opstanden, så lever disciplene i frygt for at blive taget til fange. Og det er i sådan en stund, hvor de gemmer sig at de får besøg af Jesus. Men en af de nærmeste Thomas – er der ikke. I bibeloversættelserne bruges der som regel mellemrubrikker, der ikke er en del af oversættelsen, men er sat ind af hensyn til overskueligheden. I dem kaldes Thomas som regel vantro.Da Thomas hører fra de andre at Jesus har vist sig for dem, så tror han dem ikke. Det er han også ærlig at sige til dem. Så man kan også vælge at kalde Thomas for den ærlige.Otte dage efter – selvom Thomas ikke tror på at de har set Jesus – så er Thomas stadig sammen med de andre. Og nu viser Jesus sig for dem igen. Her får Thomas lov at komme helt tæt på. Sådan rører -ved-sårene-tæt-på.Det minder mig om en salme, som vi har i salmebogen i den kirkelige sammenhæng, som jeg har min rødder i. Der lyder omkvædet: Den kan ej forklares, det kan kun erfares. Vi har brug for at gøre vores egne erfaringer med Jesus – have vores egne møder med ham. Hvad er dine erfaringer med Jesus? Har du haft møder med ham – og hvordan har de møder været her i påskeugen?Tak til jer, der har fulgt med, læst, fordybet sig – og måske endda tegnet.Vi håber, at denne uge har givet dig lyst til at fortsætte med at læse i Biblene, fordybe dig og måske give tankerne udtryk i form af bibelstreger.Du kan finde idéer til illustrationer og andet på hjemmesiden: bibelsterger.dk/andenpaaskedag20Hele planen og guide kan du finde på: bibelsterger.dk/p20Anmod om at komme med i FB-gruppen og se hvad andre deler og del dine bibelstreger, spørgsmål og erfaringer med os andre: https://www.facebook.com/groups/433060830459836/

Slået op af Bibelstreger i Søndag den 12. april 2020