Bibelstreger

Hvad er bibelstreger?

Vi har ladet os inspirere af det amerikanske begreb Bible Journaling, som for alvor spredte sig blandt kreative kristne i USA i 2014, hvor de første blogs om emnet kom frem. Bibel Journaling sprang blandt andet af en stærk tradition for scrapbooking kombineret med et stærkt fællesskab om bibelstudier i de kristne kirker. Internettet har spillet en helt central rolle i udbredelsen af fænomenet, og i de seneste par år har flere og flere danskere også taget ideen til sig. Bibelstreger er altså et dansk ord for det engelsksprogede fænomen Bible Journaling.

I dag findes der ud over de mange engelsksprogede grupper også flere Facebook-grupper på dansk. Her deler folk billeder af deres kreationer og erfaringer med metoder og materialer. Dog har der ikke tidligere været et sted på nettet, hvor trådene samles. Det er netop det, som vi gerne vil med bibelstreger.dk.

Vision: Vi vil gerne inspirere dig til fordybelse i Guds Ord ved at give dine tanker et visuelt udtryk. Vores mål er at din tro må styrkes og at dit forhold til Gud må blive tættere. Vi tror at det kan ske gennem bibelstreger og fællesskab omkring det kreative og visuelle.

Vi har valgt at bruge betegnelsen bibelstreger fordi det handler at sætte sine egne streger i Bibelen, det være sig i form af skrift, tegning eller hvilket som helst andet kreativt udtryk. Ordet bibelstreger læner sig om af drengestreger eller narrestreger. Det er med vilje og for at understrege det legende, som ofte er en del af kreativ udfoldelse.