Jeremias 17, 7-8

Vores allerførste Ugens bibelvers gik i luften for i sidste uge, og nu er vi klar med den tilhørende opsamlings-artikel. Her kan du se hvad forskellige mennesker fik ud af versene fra Jeremias’ Bog 17, 7-8.

Fra Bibelen på hverdags dansk, Scandinavia.

7Men velsignede er de mennesker, som har tillid til mig og søger hjælp hos mig. 8De er som et træ, der er plantet ved floden, og som strækker sine rødder mod vandet. Det er ikke bange for den brændende sol, men har altid friske og grønne blade. Det visner ikke i tørketider, men fortsætter med at bære frugt.

Fra Bibelen, Bibelselskabets oversættelse fra 1992.

v7 Velsignet den mand, som stoler på Herren og tager sin tilflugt hos ham. v8 Han bliver som et træ, der er plantet ved bækken; det sender sine rødder mod vandløbet, det frygter ikke, når sommerheden kommer, dets blade er grønne. Det bekymrer sig ikke i tørkeår og holder ikke op med at bære frugt.

Nana Holm Green bød ind med 2 forskellige udgaver; en gammel (nederst) og en ny (øverst). Om den ældste udgave fortæller hun:

Jeg har ikke haft tid til at fordybe mig i verset i denne uge – men det er faktisk de vers som indgår i min første bevidste bibelstreg i begyndelsen af august 2017.

Jeg gik og ventede på en bibel, som jeg havde bestilt til formålet, men kunne ikke vente og så blev det denne lille illustration i min “hverdagsbibel”.Tegning og tanker af præget af at jeg et par uger før havde lavet nogle enkle illustrationer til min kollegas prædiken inspireret af samme tekst. Måske når jeg at fordybe mig i morgen og tegne en ny tegning i min bibel indkøbt til formålet.

(Jeg har altid lavet understregninger i min hverdagsbibel. Siden er små noter og datoer kommet til. De seneste år er deciderede skrevne noter og mikro-tegninger også blevet brugt – og nu sker det af og til at der sniger sig en version 2 af en bibelstreg ind. Men ellers holder jeg mig til at tegne i en bibel indkøbt til formålet).

Sara Andersen skriver:

Jeg har også tegnet lidt i denne uge…. sad og tegnede sammen med en sløj 5-årig, så det var egentlig ikke tænkt, at det var til min bibel i første omgang, men verset med træet dukkede op i mit hoved og jeg måtte lige hen og læse hvad der helt præcis stod. Og så tegnede jeg en figur, der skulle ligne et træ. Figuren med fødderne i vandet. 
Jeg synes, teksten blev en påmindelse til mig, om at huske at have forbindelsen til kilden for at kunne blive ved at bære frugt! 

Mens jeg tegnede, tegnede sønnen også- og ville tegne det samme som mig. Jeg er så vild med hans tegning, at jeg tror, det er den jeg vil have i min bibel istedet for min egen. (Læg mærke til at det hvide i æblet er et hjerte! )
Tak for udfordringen! Og tak for alt det I har lavet med “Bibelstreger”! Virkelig flot arbejde! Og skønt dansk ord.

Jeg har også selv lagt arm med teksten, og delte dette om mine tanker:

Denne uges vers er Jer 17,7-8. Jeg kom til at tænke over hvad der er så særligt ved det træ i forhold til andre træer. Det gør jo bare det, som det er skabt til. Bingo! Det blev hele pointen for mig. Ved at stole på Gud og søge hjælp hos Ham, kan vi leve sådan, som han har skabt os til, og derved opfylde vores formål. Derfor tegnede jeg det biologiske system i en plante. Min naturvidenskabelige uddannelse fornægter sig ikke.

Tak for jeres bidrag. Bliv endelig ved med at dele. På den måde kan vi inspirerer hinanden og give Gud ære. Den næste udfordring ligger allerede klar. Velkommen!