Jule-bibelstreger 2018

Julen er en fantastisk højtid fyldt med motiver fra biblens fortællinger om den allerførste jul og de profetier, som peger frem mod den. Samtidig er den et budskab om den tid vi lever nu, hvor Guds fred er mere udfordret end måske nogensinde før.

Vi udfordrede alle medlemmerne af bibelstreger.dk’s gruppe på facebook til at dele deres jule-bibelstreger med os, og det kom der denne fine lille samling ud af. Til min store overraskelse indeholder den ikke helt så mange klassiske julemotiver, som jeg forventede. Til gengæld viser den tydeligt at julens budskab stadig berører os idag. Og så slutter den af med et par nytårsmotiver.

Billeder og tekster er hentet fra facebookgruppen bibelstreger.dk. Der kan du også læse kommentarsporet og selv stille spørgsmål eller kommenterer opslagene. Velkommen!

Tak til alle jer, som deler!

Trine Berg Hansen: Lyset fra den smukke solopgang i morges lokkede mig ud af sengen og ned i dens fulde skær. Måske var det en engel, som drog mig nær – og mindede om det der blev sagt, først til et folk af den laveste slags.

Først tegnede jeg relationen mellem englen og hyrde’. Siden slog jeg op i børnebiblen af Johannes Møllehave, som interessant nok havde samme fokus på: ‘hyrderne hørte englen og en himmelsk skare lovsynge’. Intuitivt tegnede jeg ‘hyrden uden sko’, og blev glædeligt overrasket over JH’s ærefrygt og sammenligning med ‘hyrderne uden sko, som Moses, da busken brændte’ og nedgørelsen af hyrderne som utroværdige vidner.
Møllehave siger det klart, som illustrationen også forsøger: ‘Hyrderne var de første’.

Og jeg er taknemmelig for, at også jeg – for lov at være vidne –
her med en streg på vej;)

Tak for jeres skønne inspiration i året der er gået!
I ønskes en glædelig jul og et velsignet Nytår.

 

Charlotte Baldur: Efter et meeeeget langt tilløb har jeg rent faktisk lavet min første bibelstreg – med nogle af de gelatos, jeg har fået i julegave. 
Min primære tanke: ja, ja, øvelse gør mester ….

 

Rikke Jørnow Obasi: En julestjerne i Esajas bog. “Og han skaber fred overalt”. Det er julens budskab, som strækker sig langt ud over julehøjtiden. Det er Guds endegyldige projekt på jorden og grunden til, at han sendte Jesus. Fred overalt. Til alle. Blandt alle. I alle. Guds fred til os og til verden.

Jeg elsker fred! Fred har i mange år været min ledestjerne. Når jeg har haft svært ved at finde vej i livet, og ved at høre Guds stemme, så har jeg pejlet efter en indre oplevelse af fred. Jeg har brugt mit hjerte til at mærke efter Guds fred. På den måde har jeg truffet beslutninger og ladet mit liv forme af Gud. Derfor har jeg valgt stjernen som symbol for fred i denne jule-bibelstreg.

Med stjernen og et ønske om Guds fred ønsker jeg dig og dine en velsignet og fredfyldt jul!

 

Renate Ulstein Vesetvik: God Jul til alle her inne.

 

Rikke Jørnow Obasi: Det er 1. december og jeg har tegnet min første jule-bibelstreg. Det er Lukasevangeliet, som står for skud, og vi lægger ud med skønne gravide maver. Dette kunne være både Elisabet og Maria eller en helt anden.

Jeg kan huske fornemmelsen af at det, som foregik i min mave, da jeg ventede mine børn, var lang ud over mine egne evner. Her var Gud på spil. Intet er umuligt for Gud.

 

Mirjam Hedager Krog: Es 9,5 For et barn er født os, en søn er givet os.

 

Rikke Jørnow Obasi:  Jeg måtte jo både træne gelato-stensil-teknik og skønskrift fra min skolegang på Sorø Private Realskole. Det resulterede i denne side.

Jeg er ikke helt tilfreds, men jeg øver mig, og en dag sidder den lige i skabet. Budskabet fejler i hvert fald ikke noget: Du er velsignet, fordi du troede på at Gud ville opfylde det løfte, han gav dig. Luk 1, 45.

 

Rikke Jørnow Obasi: Endnu en jule-bibelstreg. På en sær måde giver teksten mig ikke rigtig stof til et traditionelt julemotiv endnu. Her har jeg tegnet til Zakarias profeti om Kristus:

Solen fra det Høje er på vej for at hjælpe os. Hans lys vil skinne for dem, som lever i mørke og i dødens skygge, og han vil lede vore fødder ind på fredens vej.

Fred er et gennemgående tema for mig for tiden. Jeg tror at det bliver mit tema for 2019. Jeg trænger til et mindre krigerisk og konfliktfyldt år oven på et temmelig belastende 2018.

 

Rikke Jørnow Obasi: Nu har jeg set ham, Frelseren! Udbrød Simeon i templet, da han så Jesus.

Det er også min bekendelse. Jeg behøver ikke at vente på noget, jeg behøver ikke at anstrenge mig, jeg behøver ikke at gøre mig fortjent til og jeg behøver ikke at spekulere, for jeg har set ham, Frelseren. Han er! Han lever! Han er lys og bringer fred. Halleluja!

 

Dorte Lundberg Jeppesen: Bibelkunst fra mødet igår i Kvaglundkirke. Hvad betyder nytår for dig? Jeg bruger nytåret til at reflektere over hvad der fortsat skal med ind i det nye år og hvad der skal efterlades bagved.

Godt nytår til alle jer kreative mennesker!