Mandag i påskeugen: Jesus i templet – Matt. 21,12-17

 

6. april 2020 Mandag i påskeugen

Det er ikke den letteste tekst vi har valgt til i dag – heller ikke at lave bibelstreger til – og indtil nu har vi ikke fundet nogen eksempler på bibelstreger til teksten.

Hvis du scroller ned kan du høre Nana Greens bibelrefleksion i en video.

Jesus går ind i de forgårde, der er til templet og her sælges der bl.a. offerdyr og veksles penge, og hvorfor veksles der penge? Det gør der fordi den romerske besættelsesmagts møntfod, der er den mest brugte, betragtes som uren og derfor må jøderne ikke betale deres tempelskat med urene penge. Derfor skal de veksle penge – og det er nok lidt ligesom når man er på ferie og ikke har vekslet nok valuta, så kan man risikere at der hvor man veksler, der tager de overpriser for at veksle dine danske kroner til udenlandsk møntfod.
Det er sandsynligvis det Jesus bliver vred over og skælder ud med ord der giver ekko fra profeten Jeremias.
Det er en kort beretning – kun 5 vers. For Nanas vedkommende, så er det kun de første vers hun huskede fra tidligere læsninger. At Jesus bliver vred – men det er kun første halvdel af beretningen. Jesus helbreder også nogle blinde og lamme, der kommer til ham. Der er børn, der råber at Jesus er konge – og ypperstepræsterne og de skriftkloge bliver vrede på Jesus. Det var de faktisk i forvejen, men det her hjælper bestemt ikke.
I videoen deler Nana også nogle refleksioner om templet som hjertet – et lukket eller åbent hjerte. Hun henviser også til en lille bog om påsken i videoen. Den kan du finde hos Eksistensen.dk og den koster faktisk kun 10 kr.

Det er dejligt at se jeres tegninger på Instagram. Del tegninger, færdige som ufærdige, tanker og teknikker. Det er godt at følges ad.
Du kan også være med FB-gruppen facebook.com/groups/433060830459836 hvor vi følges ad. Velkommen til.

Idéer til illustrationer

Andet

Husk at bruge hashtags, hvis du deler dine tegninger på Intagram: #bibelstreger #p20 og #påske2020

Mandag i påskeugen: Matt. 21,12-17 – Jesus i templet

6. april 2020 Mandag i påskeugenDet er ikke den letteste tekst – heller ikke at lave bibelstreger til.Jesus går ind i de forgårde der er til templet og her sælges der bl.a. offerdyr og veksles penge, og hvorfor veksles der penge? Det gør der fordi den romerske besættelsesmagts møntfod, der er den mest brugte, betragtes som uren og derfor må jøderne ikke betale deres tempelskat med urene penge. Derfor skal de veksle penge – og det er nok lidt ligesom når man er på ferie og ikke har vekslet nok valuta, så kan man risikere at der hvor man veksler, der tager de overpriser for at veksle dine danske kroner til udenlandsk møntfod.Det er sandsynligvis det Jesus bliver vred over og skælder ud med ord der giver ekko fra profeten Jeremias.Det er en kort beretning – kun 5 vers. For Nanas vedkommende, så er det kun de første vers hun huskede fra tidligere læsninger. At Jesus bliver vred – men det er kun første halvdel af beretningen. Jesus helbreder også nogle blinde og lamme, der kommer til ham. Der er børn, der råber at Jesus er konge – og ypperstepræsterne og de skriftkloge bliver vrede på Jesus. Det var de faktisk i forvejen, men det her hjælper bestemt ikke.I videoen deler Nana også nogle refleksioner om templet som hjertet – et lukket eller åbent hjerte. Henviser også til en lille bog om påsken i videoen. Den kan du finde hos Eksistensen.dk og den koster faktisk kun 10 kr.: https://www.eksistensen.dk/ugen-som-forandrede-verden.htmlDu finder ressourcer til dagens tekst via linket her: 6. april 2020 Mandag i påskeugenDu kan finde læseplan og mere info om påsken 2020 med bibelstreger på bibelstreger.dk/p20.Det er dejligt at se jeres tegninger på Instagram. Del tegninger, færdige som ufærdige, tanker og teknikker. Det er godt at følges ad.Du kan også være med FB-gruppen facebook.com/groups/433060830459836 hvor vi følges ad. Velkommen til.

Slået op af Bibelstreger i Mandag den 6. april 2020