Skærtorsdag d. 9. april 2020: Aftnen før … Johannesevangeliet 13

Denne video er et supplement til læseplanen, hvis du synes det kan være rart med lidt input til dine egne tanker.
Nedenfor er en video med denne refleksion – hvis du synes det er bedre at lytte fremfor selv at læse.

Bibelrefleksioner ved Nana Green
Når man normalt samles til gudstjenester i kirkerne på Skærtorsdag, så er det man husker og har fokus på det sidste måltid Jesus spiste med sine disciple aftenen før alt det frygtelige sker. Fordi det også er det der danner grundlag for nadveren, som vi stadig deler med hinanden i kirkerne. Vi har valgt en tekst, der har fokus noget af det andet sker aftenen før.
Det er bl.a. at Jesus vasker disciplenes fødder. Det var normalt noget slaver, tjenestefolk eller dem nederst i hierakiet gjorde. Ikke en mester eller rabbi som Jesus. Så det er ganske usædvanligt det Jesus gør.
Det er en del af teksten, som er særligt velegnet at levendegøre i din indre biograf. Læs teksten igennem 1-2 gange, læn dig tilbage og side godt, luk øjnene og forestil dig hvordan det er. At du er en af disciplene. Hvordan reagere du? Når Jesus kommer til dig og spørge om at vaske dine fødder, vil du så give ham lov?
Den anden ting, som jeg vil give fokus er en lille sætning med tre ord, der siger ufattelig meget – hvis man lægger mærke til det. Det beskrives hvordan Judas bliver givet brødet, og derefter – i vers 30 – forlader de andre og går ud. Og så står der: “Det var nat.”

Judas går ud i mørket. Jeg har på et tidspunkt prøvet at lave bibelstreger på et stykke sort papir med Judas der står i mørket og en lysstribe fra døren bag ham, der står på klem. Hvordan han går fra lyset til mørket.
Der er mange tanker at gøre sig om Judas.
Hvis du har brug for at fordybe dig endnu mere i det med Judas, så kan du evt. lytte til denne prædiken med min kollega Gunni Bjørsted: På vej mod påske … med Judas. http://ostedfrikirke.dk/podcast/paa-vej-mod-paaske-sammen-med-judas/

Links til déer til illustrationer
Vi viser ikke billederne her, da vi ikke har rettighed til dem. Men du kan klikke på linje og komme hen til de forskellige eksempler.
Andre links:

Skærtorsdag, 9. april 2020 – Aftenen før …

Denne video er et supplementer til læseplanen, hvis du synes det kan være rart med lidt input til dine egne tanker.Når man normalt samles til gudstjenester i kirkerne på Skærtorsdag, så er det man husker og har fokus på det sidste måltid Jesus spiste med sine disciple aftenen før alt det frygtelige sker. Fordi det også er det der danner grundlag for nadveren, som vi stadig deler med hinanden i kirkerne. Vi har valgt en tekst, der har fokus noget af det andet sker aftenen før.Det er bl.a. at Jesus vasker disciplenes fødder. Det var normalt noget slaver, tjenestefolk eller dem nederst i hierakiet gjorde. Ikke en mester eller rabbi som Jesus. Så det er ganske usædvanligt det Jesus gør.Det er en del af teksten, som er særligt velegnet at levendegøre i din indre biograf. Læs teksten igennem 1-2 gange, læn dig tilbage og side godt, luk øjnene og forestil dig hvordan det er. At du er en af disciplene. Hvordan reagere du? Når Jesus kommer til dig og spørge om at vaske dine fødder, vil du så give ham lov?Den anden ting, som jeg vil give fokus er en lille sætning med tre ord, der siger ufattelig meget – hvis man lægger mærke til det. Det beskrives hvordan Judas bliver givet brødet, og derefter – i vers 30 – forlader de andre og går ud. Og så står der: "Det var nat."Judas går ud i mørket. Jeg har på et tidspunkt prøvet at lave bibelstreger på et stykke sort papir med Judas der står i mørket og en lysstribe fra døren bag ham, der står på klem. Hvordan han går fra lyset til mørket. Der er mange tanker at gøre sig om Judas.Hvis du har brug for at fordybe dig endnu mere i det med Judas, så kan du evt. lytte til denne prædiken med min kollega Gunni Bjørsted: På vej mod påske … med Judas. http://ostedfrikirke.dk/podcast/paa-vej-mod-paaske-sammen-med-judas/Du finder links til illustrationsidéer og lign. på hjemmesiden: bibelstreger.dk/skaertorsdag20Du kan finde hele oversigten og en guide til ugen her: bibelstreger.dk/p2

Slået op af Bibelstreger i Onsdag den 8. april 2020